وقتی راه بندان کاروان عروسی جان گلستانکوه را می گیرد.

اینها جملات و عبارتی است که از زبان مسئول آتش نشانی شهرستان خوانسار و رئیس اداره منابع طبیعی خوانسار در خصوص حادثه آتش سوزی گلستانکوه در گروه ها و کانال های تلگرامی خوانسار دست به دست شد.
  • ساعت ۲۳:۳۰ شامگاه پنجشنبه ۴ شهریور متوجه شدیم دامنه کوه گلستانگوه دچار آتش سوزی شده است، بنابراین سریعاً خودروی های آتش نشانی را به محل حادثه اعزام کردیم. متاسفانه به دلیل مواجه شدن با کارناوال عروسی کمی با تاخیر به محل حادثه رسیدیم.
  • آتش سوزی در این ساعت از شب می‌تواند به دلیل سهل انگاری گردشگران و بی احتیاطی در خاموش کردن آتش باشد، همچنین به علت تاریکی نتوانستیم میزان و وسعت آتش سوزی را مشخص کنیم. مهار آتش حدوداً یک ربع به طول انجامید و آتش به طور کامل خاموش شد و امکان زبانه کشیدن مجدد آن وجود ندارد. به دلیل تاریکی شب نتوانستیم میزان خسارت و وسعت آن را متوجه شویم . ماشین آتش نشانی اعزام شده به محل در مسیر پل نو تا میدان عسل با چهار کاروان عروسی مواجه شد و متاسفانه مردم همکاری لازم برای عبور خودروی آتش نشانی را نداشتند.
  • ۴ هزار ۵۰۰ متر مربع از منطقه گلستانکوه در آتش سوخت و بوته های گون آتش گرفتند که خسارت ناشی از آن حدود ۱۰ میلیون تومان است. با حضور و کمک آتش نشانی، منابع طبیعی و یکی از زنبورداران محلی در مکان وقوع حادثه آتش مهار شد.


1395/06/05

در این حادثه آنچه بیش از هر چیز نظر انسان را به خود جلب می کند معضلی است که سال های سال است در شهرستان وجود دارد، فارغ از معضل راه بندان کاروان های پرسرو صدای عروسی در تنها جاده اصلی شهرستان مسئله ای که آتش آن شامگاه پنجشنبه دامن گلستانکوه را گرفت و حدد ۵ هزار مترمربع از عرصه های طبیعی شهرستان را نابود کرد.
هنوز از آتش سوزی قبلی در عرصه های طبیعی شهرستان مدتی نگذشته است که این بار بخشی از گلستانکوه این سرمایه ملی و گنجینه زیبای خوانسار در آتش سهل انگاری برخی از گردشگران و بی توجهی کاروان های عروسی سوخت و خاکستر شد.
شهرستان خوانسار از نظر وسعت یک شهرستان طولی محسوب می شود و تنها خیابان اصلی آن به عنوان تنها شاه راه مواصلاتی بخش های حاشیه ای شهرستان را به هم وصل می کند.
بروز حوادث و بحران هایی مانند آتش سوزی، سیل، زلزله و یا حتی یک حادثه رانندگی کافی است که اهمیت این تنها راه اصلی مواصلاتی شهرستان را صد چندان کند و بسته شدن این جاده در حوادث و سوانح به معنای عدم دسترسی آسیب دیدگان به کمک های امدادی و نجاتی است.
گو این که سالهاست مدیران شهرستان درصدد افزایش وسعت عرضی منطقه هستند اما این موضوعی است که نیاز به مدت ها صرف وقت، انرژی و بودجه دارد.
اتاق مدیریت بحران شهرستان به عنوان اصلی ترین مرجع بررسی و رسیدگی به نقاط آسیب در خوانسار باید بیش از هر واحد مدیریتی دیگری درصدد رفع این معضل اساسی باشد.
حضور چند کاروان عروسی در تنها مسیر اصلی خوانسار کافی بود تا خودروهای آتش نشانی و نیروهای امدادی را با چند دقیقه تاخیر به محل حادثه برساند، دقایق و ثانیه هایی که هر لحظه آن برای کاهش خسارت ذی قیمت و ارزشمند است.
این که چرا کاروان های عروسی با وجود همه تعهداتی که از برگزارکنندگان این مراسم ها گرفته می شود در سطح شهر به راه می افتند و در کنار این کاروان های عریض و طویل، مردم باید سرصدای انواع ترقه و نارنجک دستی را هم تا پاسی از شب تحمل کنند در جای خود محل بحث و بررسی دارد.
در مجموع مسوولان شهرستان این حادثه را به عنوان یک زنگ خطر باید جدی تر تلقی کنند که تنها با حضور کاروان عروسی مسیر خودروهای امداد و نجات در شهرستان مسدود می شود در حالی که ممکن بود به جای حادثه آتش سوزی حادثه سهمگین تر دیگری رخ دهد.

این را هم باید یادآور شویم که خوانسار در بین پیش کوه های زاگرس محصور شده است و امکان حضور هلی بردهای امداد و نجات در شهرستان هایی مانند خوانسار خود با اما و اگرهای فراوانی رو به رو است و تقریبا منتفی است، پس باید به این اندیشه باشیم که شهرمان را ازعواقب حوادث سخت و شدید در امان نگه داریم.

به نقل از پایگاه خبری چشمه سار

بازدید : 724 5 شهريور 1395 ساعت 09:51 ق.ظ
 
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری